Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Φυσικός τρόπος "βαφής" των μαλλιών!

Έχετε βαρεθεί το φυσικό σας χρώμα και θέλετε κάποια αλλαγή χωρίς όμως να καταστρέψετε τα μαλλιά σας και χωρίς να χάσετε εντελώς το φυσικό σας χρώμα; Η φύση έρχεται να δώσει τις λύσεις που χρειάζεστε!

Για κόκκινο χρώμα:

 

Κανέλα:
Δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες και αφήνει υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτική μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια στα βρεγμένα μαλλιά σας απλώνετε το μείγμα.Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε ώστε να πάει παντού το μείγμα. Αφήστε το για 2-3 ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το κάνετε το βράδυ και να ξεπλύνετε το επόμενο πρωί γιατί όσο περισσότερο αφήσετε την κανέλα τόσο πιο έντονα αποτελέσματα θα έχετε. Επαναλάβετε ανάλογα με το ξάνοιγμα που θέλετε στα μαλλιά σας.

Φρούτα: 
Πάρτε όσα κόκκινα φρούτα έχετε όπως κεράσια, μούρα, παντζάρια κτλ και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για λίγη ώρα. Όσο πιο κόκκινο γίνει το νερό τόσο πιο έντονο θα γίνει το χρώμα. Αφού το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα αυτό για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Δεν χρειάζεται ήλιο, ούτε ξέβγαλμα. Σιγά σιγά ανάλογ με τις φορές που θα το επαναλάβετε θα παρατηρήσετε πως τα μαλλιά σας αποκτούν λαμπερές κόκκινες ανταύγειες.

Λουλούδια:
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε μέσα μια χούφτα κόκκινα ροδοπέταλα ή πέταλα από κόκκινα γαρύφαλλα. Αφού βράσουν, αφήστε τα περίπου 2 ώρες στο νερό ώστε να αποκτήσει το νερό κόκκινο χρώμα. Ξεβγάλτε με αυτό το υγρό τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο και μετά από κάποιο καιρό θα δείτε αλλαγή στα μαλλιά σας!

Για καστανό ή μαύρο χρώμα:





Καφές ή μαύρο τσάι:
Ανακατέψτε μισή κούπα μαλακτική κρέμα ή μάσκα μαλλιών με μισή κούπα δυνατό καφέ που έχετε φτιάξει εκείνη την στιγμή. Αφήστε το μείγμα 1 ώρα περίπου στα μαλλιά σας, αφού τα τυλίξετε με διαφανή μεμβράνη και έπειτα λουστείτε. Όσο περισσότερο διάστημα το κάνετε τόσο πιο σκούρο χρώμα θα αποκτήσουν τα μαλλιά σας. Εάν σταματήσετε θα αρχίσετε να βλέπετε το φυσικό σας χρώμα να επανέρχεται.

Κακάο:

Κάθε φορά που θα λούζεστε, θα αναμειγνύετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε και μετα αφού τρίψετε καλά τα μαλλιά σας θα τα ξεπλένετε. Με τον καιρό θα δείτε την αλλαγή.

Ξύδι και σάλτσα σόγιας:

Θα χρειαστείτε μισή κούπα από το καθένα και αφού τα ανακατέψετε καλά, ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα μετά από κάθε πλύσιμο. Η μυρωδιά θα φύγει και το αποτέλεσμα θα γίνεται όλο και πιο έντονο ανάλογα με τις φορές που θα το κάνετε.

Φασκόμηλο:

Είναι ο πιο απαλός τρόπος για να σκουρύνουν μερικούς τόνους τα μαλλιά σας, εάν δεν θέλετε να έχετε έντονο μαύρο χρώμα. Βράστε αρκετό φασκόμηλο σε λίγο νερό και ψεκάστε τα μαλλιά σας καθημερινά με αυτό. Κάθε φορά μετά το λούσιμο σας ψεκάστε τα μαλλιά σας με αυτό και μην το ξεβγάλετε. Τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να γίνονται πιο λαμπερά και θα αλλάξουν χρώμα.

Για ξανθό χρώμα:





Λεμόνι:
Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει μπορεί να ανοίξει 2 με 3 τόνους τα μαλλιά σας ειδικά αν συνδυαστεί με ήλιο. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε στα μαλλιά σας χυμό λεμονιού για 1 ώρα περίπου. Μετά τις πολλές επαναλήψεις θα δείτε το χρώμα των μαλλιών σας να αλλάζει. Εάν στην αρχή δείτε ένα πιο πορτοκαλί χρώμα, μην σταματήσετε και θα φύγει.

Χαμομήλι:
Το χαμομήλι είναι μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή για το ξάνοιγμα των μαλλιών σας. Ως φυσική μέθοδος βέβαια, θέλει το χρόνο της. Ρίξτε μια κουπά κάθε φορά μετά το λούσιμο στα μαλλιά σας και σύντομα θα δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν πιο ξανθό χρώμα(εάν δεν έχετε μαύρα μαλλιά). Βοηθάει επίσης στην υγεία των μαλλιών σας!

Οξυζενέ:
Το οξυζενέ μπορεί στα σίγουρα να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας. Δεν είναι φυσικό προιόν αλλά έχει αποτελέσματα. Βάλτε λίγο στα χέρια σας, απλώστε το στα μαλλιά σας και βγείτε στον ήλιο. Μην βάλετε μεγάλη ποσότητα γιατί θα γίνει μεγάλη αλλαγή. Ίσως τα μαλλιά σας στην αρχή γίνουν πιο πορτοκαλί. Μπορείτε να συνδυάσετε και να αναμείξετε λίγο οξυζενέ με χαμομήλι για πιο καλά αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε πως το οξυζενέ καταστρέφει τα μαλλιά ενώ το χαμομήλι βοηθά στην υγεία των μαλλιών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες